Mediesverige vecka 44-2021

By  Recuro
Nov 2nd 2021
Read time: 
3 minutes
Table of contents

VECKANS NYHETER

1. Schibsteds Q3:a: Milstolpe med 1 miljon prenumerationer - Schibsted

Mediekoncernen Schibsted nådde under tredje kvartalet en milstolpe med över en miljon helt digitala prenumeranter. Affärsområdet News Media växte intäkterna med 7 procent genom en kombination av annons- och prenumerationstillväxt.

“To build on this trend and grasp the growth potential for this business, we have started to ramp up investments [...].”

Läs mer

2. Podme fördubblar antalet prenumeranter - Dagens Media

Podcastplattformen Podme, som numera har Schibsted som majoritetsägare, har i år fördubblat antalet betalande prenumeranter till över 100.000 stycken.

“Det är ingen hemlighet att vi tittar på nya segment och målgrupper. Vi är redan väldigt starka inom true crime och dokumentärer, och försöker nu bli en mer komplett tjänst i Sverige.”

Läs mer

3. Altinget lanserar nyhetsbrev för infrastruktur - Journalisten

Altinget, en nyhetssajt för politik, ska i slutet av november lansera ett sjunde prenumererat nyhetsbrev. Det ska handla om infrastruktursfrågor.

“Med tanke på att vi just nu går in i en intensiv fas med bland annat flera tunga EU-lagförslag på området och färdigställandet av en ny nationell infrastrukturplan, så känns det perfekt att Altinget satsar på att utvidga bevakningen ytterligare”

Läs mer

4. Viaplay släpper nytt streamingpaket med sport och film i fokus - Dagens Media

I Viaplay Medium, som lanseras 1 november, kommer sport, däribland delar av Nents skid- fotbolls- och handbollsrättigheter, samt hela Viaplays film- och serieutbud att ingå.

“Med Viaplay Medium kommer fler kunder kunna ta del av vårt fantastiska sport- och underhållningserbjudande, säger Joakim Friberg, kommersiell chef Viaplay, och framhåller att sporten har en mycket central roll i Viaplays erbjudande.”

Läs mer

5. Substack lanserar flexibel betalvägg - Substack

Substack, en plattform för premiumnyhetsbrev, inför nu en flexibel betalvägg. Med det menas att artikelförfattaren kan välja hur mycket, eller lite, av texten som ska visas för gratisläsare innan betalväggen slår till.

“As writers grow, they may want more customization options for their publication and subscription strategy.”

Läs mer

VECKANS ANALYSER

1. Schibsteds nye Sverigechef: Tidnings- och poddprenumerationer kan bundlas - Dagens Media

Martin Frey, som är ny Sverigechef för Schibsted, ser möjligheter att bundla tidningsprenumerationer med tillgång till Podme, en premiumplattform för podcasts som mediekoncernen blev majoritetsägare i tidigare i år.

“Den norska medieverksamheten och Podme har redan börjat samarbeta på innehållssidan och ser på möjligheter att bundla tidningsprenumerationer med Podme-tillgång, berättar han,”

Läs mer

2. Yngre betalar för strömmande tjänster och de äldre för tidningar - Svenskarna och Internet

I princip lika många, nära 3 av 10 svenskar, uppger att de under de senaste 12 månaderna har betalat för en prenumeration på pappersdagstidning som en digital dagstidning, framkommer i den senaste upplagen av den årliga rapporten Svenskarna och Internet. Men mönstret varierar rejält med ålder på läsarna.

“Drygt fyra gånger fler äldre än yngre har i sin tur betalat för en prenumeration på pappersdagstidning och uppemot dubbelt så många för en digital motsvarande prenumeration. Nästan enbart de äldre har betalat för en prenumeration på ett digitalt vecko- eller månadsmagasin.”

Läs mer

3. Rapport: Få prisplaner ger mer prenumerationstillväxt - What's New in Publishing

McKinsey och Zuora har gått igenom över 150 prenumerationsbolag och en av insikterna är att färre prisplaner ger mer prenumerationstillväxt och mindre churn, skriver What’s New in Publishing.

“Each rate plan should be purposeful and target a specific target audience but (publishers) must avoid adding too many additional features or premium plans to justify a higher price point. Consumers do not want to feel like they are paying for services they don’t need.”

Läs mer

Tons of subscription knowledge straight to your inbox? Sign up here:

Opt-in

Related content

Aug 25th 2023
Read time: 
1 minute

Like to find out how you can grow your subscription business?

Get In Touch
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram